Home
Help
Search
Calendar
Login
Register
Please
login
or
register
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News:
New forum theme up and running!
Charas-Project
»
Game Creation
»
Requests
»
RPG Maker Programming
»
How do i insert multiple hits!?
« previous
next »
Print
Pages: [
1
]
Author
Topic: How do i insert multiple hits!? (Read 2301 times)
Kazushige
S C A T T E R
Initiate
Posts: 21
I'm Cool
How do i insert multiple hits!?
«
on:
April 07, 2007, 04:16:33 AM »
This is for RM2K3 ::::
I have this move that I want to hit more than once not to many maybe just 3 -or 4 times if you can tell me more that'd be awesome but i dont know how to do it!! I see the enemies have that move STATUS ABNORMALITY that hits twice I want a move or somethng that can hit more than once can anyone please tell me how?? >:
Logged
Senbonzakura.
Kazushige
S C A T T E R
Initiate
Posts: 21
I'm Cool
(No subject)
«
Reply #1 on:
April 07, 2007, 04:39:02 AM »
7 views and no help
Logged
Senbonzakura.
Meiscool-2
Sage
Posts: 7,030
If you support n00bs, you support communism.
(No subject)
«
Reply #2 on:
April 07, 2007, 04:50:53 AM »
You check the box that says "attack twice".
It is rocket science, so don't feel stupid for not knowing.
Logged
Most Recent:
________________________
Old Stuff:
Kazushige
S C A T T E R
Initiate
Posts: 21
I'm Cool
(No subject)
«
Reply #3 on:
April 07, 2007, 04:53:08 AM »
i dont see an attack twice button in the SKILLS section >.<
Logged
Senbonzakura.
Dragoon de Sol
Common sense isn't very common
Agent
Posts: 800
(No subject)
«
Reply #4 on:
April 08, 2007, 01:06:06 AM »
Go to GW and ask Jman00.
Logged
Kazushige
S C A T T E R
Initiate
Posts: 21
I'm Cool
(No subject)
«
Reply #5 on:
April 08, 2007, 04:45:28 AM »
Quote
Originally posted by Dragoon de Sol
Go to GW and ask Jman00.
whats GW lOl
Logged
Senbonzakura.
Bluhman
Global Moderator
Royal
Posts: 4,977
(No subject)
«
Reply #6 on:
April 08, 2007, 01:15:39 PM »
Gaming Wurld.
Logged
Kazushige
S C A T T E R
Initiate
Posts: 21
I'm Cool
(No subject)
«
Reply #7 on:
April 09, 2007, 02:39:22 AM »
still need help...
Logged
Senbonzakura.
tnguye3
Member
Initiate
Posts: 7
14 years old, Grade 9, interested in Anime.
(No subject)
«
Reply #8 on:
May 05, 2007, 11:35:02 AM »
If you want to make your hero hit multiple times, go to the items section, select a weapon and tick the box "Attack Twice" or change the Attack frequency at the CBA setting.
If you want to make something like a skill "Triple Slash" and make it show damage before the animation ends (e.g: After first slash, damage shows up then the second slash, damage shows up, then third slash damage shows up) then ask J-Man in
www.gamingw.net
.
He did something like that with Meteor Swarm, he said it has something to do with the Battle Events in monster groups...He also said "J-Mans secret
"... >.>
EDIT:
Okay, I figured that out. If you're planning to make Meteor Swarm, then it's dead simple. Make a battle animation of a Meteorite hitting an enemy. Once done, make a skill called "Meteor Swarm" or whatever you like and set the classification on "Switch". Create a new switch called "Meteor Swar" or something.
Now go to the monster group and make a new page/event with the trigger: Switch[0001: Meteor Swarm] - ON
Here's the code:
<>Show Battle animation: (Battle Animation), 1: (Monster)
<>Change Enemy HP: 1: (monster) HP decrease: 500
<>Show Battle animation: (Battle Animation), 2: (Monster)
<>Change Enemy HP: 2: (monster) HP decrease: 500
<>Show Battle animation: (Battle Animation), 5: (Monster)
<>Change Enemy HP: 5: (monster) HP decrease: 500
and so on, make sure that if you make the battle animation show on monster number 1, then decrease the HP of the monster number 1.
At the end of the code, put the command:
<>Change Switch: [0001: Meteor Swarm] - OFF
This prevents the skill from repeating itself each turn...
-----------------------------------------------------------------------------
That was for J-Mans meteor swarm, well, at least I think that's how he did it, but anyways, time for the triple slash or whatever.
It's basically the same, make THREE battle animations, lets say Slash1, Slash2 and Slash3 and make a new skill called Triple Slash and set the classification on SWITCH.
Now do the same thing except that this time, you need more than one page!
Depending on how much monsters you got in your group, make that amount of pages. Now, lets say we have 2 monsters in our monster group, this is what you do:
Make a new page with the trigger
Switch: [0002: Triple Slash] - ON
And here's the code:
<>Fork condition: 1: (monster) Target
Show Battle anim: Slash 1, 1: (monster)
<>Change Enemy HP: 1: (monster) HP decrease: 200
Show Battle anim: Slash 2, 1: (monster)
<>Change Enemy HP: 1: (monster) HP decrease: 200
Show Battle anim: Slash 3, 1: (monster)
<>Change Enemy HP: 1: (monster) HP decrease: 200
<>Change Switch: [0002: Triple Slash] - OFF
------------------------------------------------------------------------------
Now make a new page with the same trigger, except that this time, make it have the Fork condition on a different target, in this case the target will be the second monster, here's the code:
<>Fork condition: 2: (monster2) Target
Show Battle anim: Slash 1, 2: (monster)
<>Change Enemy HP: 2: (monster) HP decrease: 200
Show Battle anim: Slash 2, 2: (monster)
<>Change Enemy HP: 2: (monster) HP decrease: 200
Show Battle anim: Slash 3, 2: (monster)
<>Change Enemy HP: 2: (monster) HP decrease: 200
<>Change Switch: [0002: Triple Slash] - OFF
-------------------------------------------------------------------------------
NOTE:
Make sure you don't have an ELSE case on your Fork condition.
IMPORTANT:
The reason why we have 2 pages, each with a Fork Condition for Triple Slash is because this will let you choose which monster you want to attack, why doesn't Meteor Swarm have so many pages even though it has a simillar code, simple, because we set it to attack all the monsters...Monster 1 damage monster 2 damage and so on.
Hope that helped. ^_^
------------------------------------------------------------------------------
EDIT:
Okay, I made a mistake on Triple Slash, it's supposed to be on trigger BT command, but that creates a problem too, you need to make a new battle command called "Melee skills or something" and make Triple Slash have the classification of "Melee skill", then when you select Melee skill Triple Slash it'll work...
Trigger is: BT command (hero) select Melee Skill
or something like that.
Logged
Look at the sky, what do you see?
If it's a ray of light, then God is going to guide you to your destiny.
Print
Pages: [
1
]
« previous
next »
Charas-Project
»
Game Creation
»
Requests
»
RPG Maker Programming
»
How do i insert multiple hits!?